5 anledningar till personlig utveckling

  1. Du blir lyckligare
Om jag sa att du kunde vara lyckligare varje dag enbart genom att ändra hur du tänker skulle du tro mig?
Det är faktiskt sant och är den enskilt bästa förändringen du kan göra i ditt liv – att gå från reaktiv till proaktiv. De flesta känner igen sig i att negativa känslor av irritation eller ilska uppstått utom ens kontroll som en reaktion på omständigheter runt omkring dig. Vi har alla haft ‘en dålig dag’ då vi känt att vi inte kunnat må bättre. Men du kan lära dig att ändra ditt humör och förvandla en dålig dag till en fantastisk genom att förändra hur du visualiserar saker för dig själv. Kika på mina boktips nedan för att lära dig hur!

  1. Allt som inte är under utveckling är under avveckling
Det kanske låter krasst men omvärlden runt omkring oss accelererar och om vi inte utvecklas kan vi inte ens hålla samma tempo utan går bakåt. Det finns en ouppnåelig bild av att vi ska vara kompletta och våra förebilder bidrar till att upprätthålla den genom att vi ser deras resultat snarare än den operfekta resan. Bakom varje framgång finns dock både hårt arbete och misslyckanden men framförallt en enorm utveckling. Det förminskas dock ofta i betraktarens öga som tänker att det varit ”en dans på rosor” eller att de har ”fötts med silversked i mun”. Samtidigt avskräcks vi från våra mål just på grund av risken att misslýckas och arbetet som krävs. Genom att börja med att utveckla oss själva ger vi oss bättre förutsättningar att lyckas med våra yttre mål men vi visar också att att utveckling är möjligt och leder vägen framåt.

  1. Mellan dig och dina mål står endast ditt ego
Varför är dina högsta drömmar inte verklighet idag?
”Jag skulle aldrig kunna uppnå det”
”Jag är bara inte en sån person”
”Jag har inte tid för det”
”Vad gör mig speciell som säger att just jag skulle lyckas?”
Känner du igen dig? Jantelagen prisar dessa anledningar för dess realism och blygsamhet.
Det är dock inget annat än begränsande tankar och trossystem – limiting beliefs.
För när du sätter mål, så stora att till och med tanken på dem skrämmer dig, kommer både din kroppsliga och mentala energi att fokuseras på att uppnå dem. Att lära sig sina begränsande tankar och ersätta dem med tankar som stärker dig är essentiellt för att dina drömmar ska bli verklighet. Personlig utveckling handlar om att sätta sig på förarplatsen på livets tåg och ge sig själv möjlighet att uppfylla det du drömmer om.
joe-yates-480504-unsplash
  1. Bättre relationer väntar
I bra relationer är en öppen och ärlig kommunikation en oumbärlig byggsten. Problemet är att många inte ens kan kommunicera med sig själva och än mindre uttrycka sina tankar och känslor till sina närmaste. Vi pratar sällan om detta och ett exempel är att om jag frågar: Vilka är dina tre viktigaste värderingar?, skulle många ha svårt att svara. Ändå är det dessa som alla våra beslut, känslor och åsikter baseras på. Hur ska vi kunna kommunicera våra principer, värderingar och varför vi agerar på ett visst sätt med andra om vi inte ens vet själva? Du kommer därför upptäcka på resan med självutveckling att dina relationer blir mer harmoniska när det du säger är i linje med dina innersta tankar och viktigaste principer.

  1. Inre styrka
Ovanstående punkter är alla konkreta och objektiva resultat som uppnås med självutveckling. Denna punkt är dock mer personlig och handlar om känslan av att vara oövervinnerlig. Inte som i att aldrig känna sig svag, ledsen eller sårbar utan som i att ha en stark tro på att oavsett vad som händer kan jag skapa en lösning och se möjligheterna till glädje och utveckling. Det är en grundtrygghet och jag känner aldrig längre att jorden under mig skakar även om det pågår en storm.
Processed with VSCO with a6 preset

Dessa pärlor är vällästa som ni ser

Övertygad?
Kolla in dessa fantastiska böcker som haft stor inverkan på mig:
Awaken the Giant within av Tony Robbins
För att ta kontroll över dina tankar, vanor och förändra ditt liv
The ONE Thing av Gary Keller
För att bli kompetent och framgångsrik inom det du drömmer om

Vilka är dina favoriter inom personlig utveckling?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s