Varför dina drömmar aldrig blir sanna

I möjligheternas samhälle är det nästintill kontroversiellt att hävda att det inte går att uppfylla sina drömmar. En kvalificerad gissning om att 90% av jordens befolkning har drömmar om att bli någon av de 10 % mest framgångsrika människorna i världen ger dock ett tydligt budskap om att de flesta drömmar inte går i uppfyllelse.

Egentligen borde det inte vara särskilt förvånande. Vi drömmer när vi sover och när vi fantiserar – dagdrömmer. Våra drömmar har därför sällan en förankring till våra liv utan är en verklighetsflykt från vår vardag.

Drömmar skapas alltså av passivitet. När vi pratar om drömmar förstärker vi passiviteten ännu mer genom att säga att drömmar går i uppfyllelse. Uppfyllelse – som att en fe skulle komma och vifta med ett trollspö så att vi får gå på bal på slottet. Livet är dock ingen Askungesaga och bakom varje framgång världen över finns idogt arbete.

Ingen annan kommer uppfylla dina drömmar av ren välvilja utan dina handlingar måste skapa tillfällen där extraordinära resultat kan uppnås.

Problemet med drömmar är att när vi skapat dem i en stund av distraktion och att vi enbart behåller dem som ett mentalt rum att besöka när vi vill fly vardagssysslorna. Det finns ingen plan på hur vi ska överbrygga gapet mellan vår verklighet och drömmen och vi vet inte hur det vi gör just i denna stund tar oss närmare vår vision.

Drömmar saknar intention och plan men vi höjer dem ändå till skyarna i någon inkluderande ansträngning om att alla kan visst. Men vi vet att vi bedrar oss själva.

När jag tänker tillbaka på vilken liten drömmare jag var som nybliven tonåring ler jag inombords för mitt liv ser så annorlunda ut från hur jag dagdrömde att det skulle vara. Definitivt för att jag har förändrats men framförallt för att mina drömmar inte genomsyrade mina handlingar. Så vad kan vi förändra för att kunna uppfylla våra drömmar?

Som jag längtat! För min egen inställning är att jag kan uppnå allt som jag bestämmer mig för och jag avskyr att begränsas av förutsättningar eller mina egna tankar. Drömmar tillåter oss att tänka stort, större än vi någonsin anat för att de inte kräver att det ska vara möjligt och realistiskt. Det är också det som gör dem en helig del av våra liv för att de ger oss en andningspaus från våra problem. Så låt oss ta drömmarna till nästa nivå:

Genom att sätta MÅL! Låt inte drömmarna stanna bland de rosa molnen utan sätt dem på pränt och påbörja resan till din vision idag. En del påstår att ”det blir aldrig som man har tänkt sig”. Jag skulle vilja påstå det helt motsatta.

”Det blir ALLTID som du har tänkt dig”

Tänkt som i VISUALISERAT, PLANERAT och ARBETAT för varje dag.

Underskatta aldrig hur du kan förändra dig själv och hur du lever! På fredag lägger jag upp en strategi för att sätta storslagna och genomförbara MÅL som du tidigare bara kunnat drömma om. Strategin baseras på Tony Robbins idéer och jag har lärt mig den från säljexperten Mikael Arndt, så kika in här då!

Hoppas ni får en superhärlig dag ♥

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s