Hur du får mentorer utan kontakter

”Du är ett genomsnitt av de fem personer som står dig närmast.” När jag hörde detta kände jag att det var dags att rannsaka mig själv. De flesta av mina relationer är otroligt fina och värdefulla för mig och ger mig inspiration om hur jag kan vara en bättre människa. Det allra viktigaste i livet är också att vi upplever kärlek och värme till andra och växer som människor.

Men om du är som jag och har följt strategin för att sätta mål som jag skriver om här kommer du ha en lista med 10 storslagna mål framför dig. Vissa så storslagna att inte någon av dina närmaste har relevant erfarenhet för att kunna ge dig praktiska råd för att du ska kunna nå dit. Vi behöver därför vända blicken utåt.

De mest framgångsrika människorna i världen har mentorer som de kan bolla idéer med vilket förkortar deras väg till målet för att de kan göra rätt val direkt och undvika vanliga misstag. Det är dock få förunnat att ha tillgång till en person som är 10 år längre fram för coachning. Därför kan jag glatt meddela att det finnas ett annat sätt att börja på.

Processed with VSCO with a6 preset
Två favoriter för personlig utveckling om hur du kan uppnå dina mål


Tony Robbins
, entreprenör och livscoach, skriver i sin bok ”Awaken the Giant within” att en av de viktigaste nycklarna till framgång är att du har en förebild som uppnått ditt mål (eller liknande) vars handlingar du kan upprepa som ett recept på framgång.  Han menar alltså att det viktigaste inte är att ha en personlig mentor utan att du har kunskap om vilka principer och regler som din förebild följer och därmed insikt om hur hen skulle agera i din situation.

Jag ska därför dela med mig av ett recept för att hitta mentorer:

Du behöver:
en portion nyfikenhet
ganska mycket målmedvetenhet

bra internetuppkoppling eller en rejäl dos tålamod

Gör så här:

  1. Identifiera de personer som har störst betydelse/är mest framgångsrika inom området för ditt mål.
  2. Läs och lyssna på biografier, intervjuer och föreläsningar där de delar med sig av sina tankar och principer och hur de agerat för att lyckas.
  3. Skriv ned och analysera hur du kan applicera deras idéer och deras handlingar för att nå dina mål.
  4. Börja agera! Även den som misslyckas tio gånger kommer fram före den som aldrig började.
  5. Fortsätt att lära och inspireras för att alltid utvecklas vidare. Gör det till en vana att dagligen absorbera nya kunskap genom att läsa, lyssna på föreläsningar och diskutera med intressanta människor.
  6. Läs månadens inspiratör här på bloggen nästa onsdag för att veta hur du får ett hälsosammare liv!

 

Månadens inspiratör kommer börja dyka upp här en gång i månaden med start nästa onsdag den 23 maj. Inspiratörerna är förebilder till mig och jag kommer skriva om deras viktigaste lärdomar och såklart berätta hur du kan följa deras arbete. Den första månadens inspiratörer sprider forskning och kreativa sätt för att förbättra din hälsa med kost och kunskap. De är först ut för att jag är övertygad om att du behöver prioritera din hälsa främst för att kunna uppnå dina andra mål.

Kolla in här nästa onsdag för att få veta vilka de är!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s